Nonton Bola Live Streaming Menchester Utd vs Wolves United Hari Ini

Advertisement


Man Utd
vs

Wolves
Ngaran lengkep kleub ieu nyaéta Manchester United Football Club anu mimiti ngadeg taun 1878 anu ngaranna Newton Héath LYR F.C. anu boga jujuluk nyaéta The Red Devils, United alamatna kantorna di Sir Matt Busby Way,Old Trafford, Manchester M16 0RA aya ogé Situs resmina. Anu bogana nyaéta Malcolm Glazer, pupuhuna Joel Glazer, ari managerna Alex ferguson.

Manchester United kandangna di stadion Old Trafford anu kuota tempatna pikeun 75.957 panongton di kota Manchester. Manchester United mangrupa kleub anu beunghar ku sajarah. Kitu ogé nu mikaresep kleub nu markasna di kota Manchester ieu ogé mingkin loba. dibarengan ku sagala masalah jeung préstasi anu dihontal, kleub MU mangrupa salah sahiji kleub anu miboga daya irut gedé jeung miboga sajarah anu rupa-rupa. Kleub ieu mimiti aya maké ngaran Newton Héath Lancashire and Yorkshire Railwaiy F.C (Newton Héath LYR F.C.) nalika taun 1878 ku para pagawé rél karéta api di Newton Heath. Sajarah kleub ieu, harita kaos tim anu warnana héjo-emas jeung maranéhna maén di lapang anu leutik di North Road, dekeut stasion karéta api Piccadilly Manchester anu lilana lima belas taun saméméh pindah ka Bank Street taun 1893. Kleub ieu geus ngiluan kompetisi maén bal taun saméméhna jeung mimiti megatkeun hubunganana jeung stasion karéta api nepi ka jadi pausahaan anu mandiri jeung ngistrénan saurang girang serat anu tungtungna miceun ngaran LYR ti ngaran maranéhna jadi Newton Héath F.C hungkul. Tapi nalika taun 1902, tim MU ampir-ampiran bangkrut kalawan hutangna leuwih ti £2500 jeung lapang Bank Streetna gé ditutup. Saméméh kleubna bubar, maranéhna narima bantuan dana ti J.H. Davies, direktur Manchester Breweries. Harita diayakeun rapat pikeun ngaganti ngaran kleub.Manchester Celtic jeung Manchester Central nyaéta ngaran anu diusulkeun mimitina, tapi ngaran anu dipilih tungtungna mah angger Manchester United anu sacara resmi éksis ti mimiti ping 26 April 1902. Harita ogé Davies ngaganti warna tim jeung kapilih warna beureum jeung bodas salaku warna tim Manchester United.

Ernest Mangnall dipilih jadi girang serat klub ngaganti James West anu ngundurkeun diri ping 28 September 1902. Mangnall usaha pikeun ngaronjatkeun tim ka divisi hiji harita ngan gagal dina usaha mimiti, jeung ngan peringkat kalima Liga Divisi Dua. Mangnall pin mutuskeun pikeun nambahan sababaraha pamaén ka kleub kawas Harry Moger, Dick Duckworth, John Picken,jeung Charlie Roberts anu harita nyieun parobahan anu signifikan.

Préstasi-préstasi
Préstasi juara anu kungsi di cangking ku MU nyaéta: Jawara Liga : 1908, 1911, 1952, 1956, 1957, 1965, 1967, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009,2011
Jawara Piala FA : 1909, 1949, 1963,1977, 1983, 1985, 1990, 1994, 1996, 1999, 2004
Jawara Piala Liga : 1992, 2006
Jawara Liga Champions : 1968, 1999, 2008
Jawara Piala Winners : 1991
Jawara Piala Dunia Klub : 1999, 2008
Jawara Piala Super : 1991